Четири училища от Ямбол се включиха в детския футболен турнир „Професор Нойков“, който се проведе под патронажа на Община Ямбол днес, 21 април, на спортното игрище „Ямбол – 1915“ в Златен рог.

         На събитието присъства заместник-кметът на община Ямбол Енчо Керязов, който връчи наградите на победителите и пожела светли празници на децата и техните ръководители.
         Тази година Община Ямбол подготви и специална „преходна“ купа на шампионите в турнира. Тя ще бъде връчена на 13 май по време на официалната церемония в зала „Диана“, когато ще бъдат отличени всички победители от ученическите спортни игри в града.
          Състезанието премина много добре. За съдийството отговаряха рефери, назначени от Окръжния съвет на Българския футболен съюз.
          Първо място спечели отборът на Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“, който беше безпогрешен в своето представяне.
Втората позиция заслужи тимът на Основно училище „Николай Петрини“.
На трето място се нареди отборът на Основно училище „Петко Рачев Славейков“, а последното място остана за учениците от Начално училище „Професор Нойков“.
Освен купите за призовите места, организаторите връчиха статуетки за най-добре представил се вратар, голмайстор и най-полезен играч и други награди.
Индивидуалните отличия отидоха при победителите от Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий“. За най-добър вратар бе избран Мартин Инджов, Борис Станчев заслужи голмайсторския приз, а за най-полезен играч беше избран Динко Господинов.