Шест ученици от нашето училище  бяха наградени за отлично представяне в Математически турнир „Иван Салабашев“.Това е един от нелеките математически турнири, който се слави с изключително интересни и трудни задачи. Турнирът е предназначен за ученици от 1. до 12. клас. Темите включват по 15 задачи. Първите десет от тях  са с избираем отговор, а останалите са с открит /числов/ отговор.

         Награждаването  на класиралите се на призовите места ученици се проведе на 09 февруари  2020 г.  в Института по математика и информатика – гр. София. Учениците бяха наградени лично от проф.дмн Емил Колев и проф. дмн Петър Бойваленков – директор на Института по математика и информатика.

      От нашето училище наградените са:

  • Александър Хаджиев – 1. „а” клас – грамота и златен медал;
  • Александър Джелебов – 1. „а” клас – грамота и златен медал;
  • Анна Мария Зафирова – 1. „а” клас – грамота и златен медал;
  • Михаела Кънчева – 1. „а” клас – грамота и златен медал;
  • Стефан Личев – 3.”г”клас – грамота и сребърен медал;
  • Калоян Шиков – 4.”б” клас – грамота и бронзов медал.

         С радост трябва да отбележим, че третокласникът Стефан Личев и четвъртокласникът Калоян Шиков  са   носители на медали  на национално класиране от   това престижно състезание и през миналите години – 2016, 2017, 2018 г.

         Гордеем се с постижението на учениците и техните  учителки по математика Елена Стефанова, Галя Славова и Спаска Найденова! Успех и в следващите математически предизвикателства!