Награждаване на победителите от конкурса за детска рисунка на тема „Коледа”  се състоя на 21 ноември 2018 г. в Художествена галерия „Жорж Папазов”. Авторите на отличените творби бяха наградени по време на  церемонията  от зам.-кмета Илиана Бицова. Едновременно с това бе открита изложба с рисунките на победителите и още 75 авторски творби.

От НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ със своите рисунки в експозицията участваха: Добромир Атанасов, Невена Колева, Зорница Костадинова, Йоана Ичкова, силвия Каменова, Мария Попова, Нора Атанасова.

Рисунката на Мария-Магдалена Бонева от I „б“ клас на НУ „Св. Св. Кирил и Методий“ ще бъде използвана при изготвянето на рекламните материали за Коледарския празник – Ямбол 2018.та.

Събитието е в рамките на традиционната Коледна благотворителна кампания на община Ямбол „Подай ръка – спаси живот”. За  поредна година 10 от отличените творби ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички, които ще се разпространяват с благотворителна цел на символичната цена от 1 лев. Събраните средства постъпват във фонд за подпомагане лечението на тежкоболни ямболски деца и младежи.

Поздравления за учениците и техните учители!