За поредна година НУ”Св. св. Кирил и Методий” активно се включва в Националната седмица на четенето. Още в първия ден инициативите бяха разнообразни.

Родители на децата от подготвителната група им  четоха  любими приказки. Голям интерес   предизвика драматизацията „Щърк и заек”. Учениците от ІІ”г” клас завладяха своите малки приятели с изпълнението си.

От първия ден и в останалите дни за първокласниците продължава  „Приказен маратон” – гостуват им родители или техните по-големи приятели. Те в захлас слушат прочетените произведения и доказват, че разбират прочетеното.

Второкласниците пък се надпреварват кой да чете и мъдро разсъждават върху различните басни и поуките от тях. Сполучливо илюстрират и героите от басните.

Учениците от  ІІІ-те класове научиха повече за „Вълшебствата в приказките  на Ран Босилек”, а учениците от ІV”б „ и ІV”г” класове дискутираха върху „Непознатите приказки на Братя Грим”.

Пред  първокласниците учениците от ІV”а” клас представиха драматизацията „Нова приказка за Червената шапчица”. Малките актьори бяха изпратени с  аплодисменти от своите по-малки приятели.

Четвъртокласниците Марио и Иван от групата на ЦДО с учител Мария Русева четоха приказката „Мързелан и Мързеланка” на първокласниците.

Финалът на националната седмица на четенето бе интересен. Групите на ЦДО при 2 а,б,в,г и 3 б, в класове четоха приказки по роли, изготвиха изложба с илюстрации към тях и уредиха кът на книгата.