Нашето училище беше представено на едно от най-големите спортни събития за годината в България – тенис турнирa „Diema Xtra Sofia Open 2018“. Второкласникът Калоян Шиков си завоюва правото да участва във финалния двубой от тенис турнира до 10 години „Мини София Оупън 2018“.

В турнира премериха сили по осем от най-силните момчета и момичета в България от тази възрастова група. Квалификациите се проведоха на 20 януари в зала София, където Калоян спечели и четирите си двубоя. Това му даде право да участва във финала, който се проведе на 4 февруари на централния корт в „Арена Армеец“ в първия ден от турнира „Diema Xtra Sofia Open 2018“. Финалистите бяха наградени и поздравени от Пол Макнами – турнирен директор на Diema Xtra Sofia Open и легенда на австралийския тенис, както и от двама от участниците в турнира и звезди на световния тенис – Михаил Южни и Сергей Стаховски.

През изминалата година Калоян стана шампион на България във възрастовата група до 8 години, като спечели 9 турнира в цялата страна, включително финалният Мастърс турнир на 16-те най-добри момчета за годината. Пожелаваме му успех и много нови титли и през този сезон.

[Not a valid template]