Третокласникът Филип Киров  от  НУ “Свети Свети Кирил и Методий“ – гр. Ямбол получи  грамота за отлично представяне на Математически турнир „Иван Салабашев“.  Награждаването  на класиралите се на призовите места ученици се проведе на 12-ти януари 2014 г.  в Института по математика и информатика. Доцент Емил Колев от БАН  и  представители на  Министерството на образованието и науката  връчиха медалите, грамотите и предметните награди

         Това е един от нелеките математически турнири, който се слави с изключително интересни и трудни задачи. Турнирът е предназначен за ученици от 2 до 12 клас. Темите включват по 15 задачи, първите десет от които са с избираем отговор, а останалите са с открит /числов/ отговор.

         Гордеем се с постижението на Филип и на неговата  учителка по математика Елена Стефанова! Успех и в следващите математически предизвикателства!

          НУ “Свети Свети Кирил и Методий“ отново е сред изявените училища в страната. Филип Киров от ІІІ“г“ клас е единствен  от  област Ямбол, който  се нареди сред най-добрите млади математици в България.