ОБЛАСТЕН СЪВЕТ НА БЪЛГАРСКИ ЧЕРВЕН КРЪСТ – ЯМБОЛ

8600, гр. Ямбол, бул. „ Д. Благоев “ № 1, тел./факс: 046 / 66 44 24, e.mail: yambol@redcross.bg  

ИНФОРМАЦИЯ

за

Коледна кампания Кутии на приятелството с мото „За повече усмивки!” 

             По повод отбелязването на Коледните и Новогодишни празници, Български младежки Червен кръст – Ямбол организира Коледна кампания “Кутии на приятелството” с мотото За повече усмивки!” в НУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Ямбол.

             Основната цел на кампанията е стимулирането на детската благотворителност, формирането и развиването на нагласи сред младите хора за благотворителност. Кампанията “За повече усмивки!” подготвя и мотивира учениците за благотворителни действия, насочени към деца останали в болничните заведения по време на празниците, деца на самотни родители, деца от многодетни семейства и социално уязвими деца. Тя създава условия за изграждане на приятелски взаимоотношения, които спомагат за по-добрата социализация на децата, приобщава децата към хуманитарните ценности и принципи БЧК.

Основен елемент в кампанията е децата, заедно със своите семейства да приготвят подарък в кутия, придружен с послание към друго дете. В кутията може да се постави играчка, тоалетни принадлежности, книжка или ученически пособия.

Участието в кампанията е доброволно, всеки ученик има право да вземе решение дали да се включи в нея.

Коледната кампания “Кутии на приятелството” се организира за втора поредна година от доброволците на БМЧК – Ямбол. За наша радост кампанията се оказа изключително успешна, за което изказваме благодарности към училищното ръководство на НУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Ямбол, всички деца, които се включиха в кампанията и техните родители. По време на кампанията в НУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Ямбол са събрани 175 кутии на приятелството. Подаръци в кампанията са разпределени за социални заведения в цялата област.

Доброволците на БМЧК предоставиха подаръци на децата в:

  •  МБАЛ „Св. Пантелеймон”  – гр. Ямбол;
  • ДДЛРГ „ Ю. Гагарин” – Ямбол;
  •  МБАЛ „Св. Йоан Рилски” –  Ямбол;
  • Деца,  настанени в приемни семейства.

Предоставянето на кутиите на приятелство се извършва съобразно Правилниците за предоставяне на помощи, чрез приемно – предавателни протокол, изготвяне на списъци и ведомост за децата и др.

              Благодарни сме, че много деца от НУ „Св. Св. Кирил и Методий” гр. Ямбол  подкрепиха тази хуманна инициатива. Накараха ни да повярваме, че по Коледа стават чудеса и всички заедно можем да направим повече деца щастливи, за да има повече усмивки!

 

                                                           Специалист: Гергана Георгиева