Второкласничката   Лорена Балахурова  от  НУ“Свети Свети Кирил и Методий“ – гр. Ямбол получи бронзов медал и грамота за отлично представяне на Математически турнир „Иван Салабашев“. В него участваха над 1 200 второкласници от цялата страна. Награждаването  на класиралите се на призовите места ученици се проведе на 13-ти януари 2013 г. от 13 часа в Института по математика и информатика. Доцент Емил Колев от БАН и  г-жа Матакиева от Министерството на образованието, младежта и науката  връчиха медалите, грамотите и предметните награди
         Това е един от нелеките математически турнири, който се слави с изключително интересни и трудни задачи. Турнирът е предназначен за ученици от 2 до 12 клас. Темите включват по 15 задачи, първите десет от които са с избираем отговор, а останалите са с открит /числов/ отговор.
          Гордеем се с постижението на Лорена и на нейната учителка по математика Елена Стефанова! Успех и в следващите математически предизвикателства!
         НУ“Свети Свети Кирил и Методий“ отново е сред изявените училища в страната. Лорена Балахурова от ІІ“г“ клас е единствена от  област Ямбол, която  се нареди сред най-добрите млади математици в България.