19 ноември бе един необикновен ден за четвъртокласниците от НУ”Св.св.Кирил и Методий”. Състоя се поредната им емоционална среща с писателката Божана Апостолова. Любезни домакини на срещата бяха художниците от галерия„Жорж Папазов” гр. Ямбол

        Срещата бе осъществена с посредничеството на читалище „Зора”, а водещ отново бе София Карастоянова.

        Повод  бе не само представянето на новата книга на Божана Апостолова „Малката Божана в деня на боклуците”, но и филмът, който БНТ снима за живота и творчеството на авторката. За снимачния екип не бе трудно да се досети, защо писателката е избрала точно нашите ученици. Още пред входа на галерията,  децата я посрещнаха с рисунки – подарък за нея, а по-късно и прочетоха своите „дописвания” на историите за малката Божана.

       Почти час и половина продължи умният и ползотворен диалог между Божана Апостолова и четвъртокласниците. Авторката енергично се  разхождаше по сцената, за да чуе колкото се може повече деца. Даде на малките творци няколко безценни напътствия, отговори на въпроси. А накрая дълго и търпеливо раздава автографи с лично послание за всяко дете, което стискаше в ръце новата й книжка.