Приключи работата по проект „Успех” или „Училище за себеутвърждаване и подготовка към Европейски хоризонти” и в Начално училище „Св. Св. Кирил и Методий”- гр. Ямбол. В него участваха 323 ученика, разпределени в 27 групи в 8 области. Всеки ученик чрез своите родители изрази писмено предпочитянията си и се записа в клуб, който ще му помогне да осмисли по-добре свободното си време. Директорът на училището- госпожа Нина Койчева – организира, координира и контролира подготовката, организацията, изпълнението, резултатите и своевременното отчитане на дейностите по проекта.
          Проектът стартира от втория учебен срок и първите представителни изяви бяха на тържествения училищен концерт, посветен на Деня на славянската писменост, просвета и култура. Концертът бе открит от клуб „Музикални приключения”. Тук се изявиха учениците от театрално студио със сценичното представление на „Сладкото изворче”; от театрално студио „Буратино” – с „Книжката”, автор Лиана Даскалова, а театрално студио „Палечко” – с баснята „Надбягване” от Лафонтен. Атрактивните костюми и оригиналните декори допълваха изпълнението на малките артисти. Не им отстъпиха със своето изпълнение децата от театрално студио „Денс” със своя Модерен балет и танц „Хип-хоп”, както и хората, изпълнени от клуб „Хороводец”. С много настроение и ентусиазъм те се раздаваха на сцената. Участниците в клуб „Аз, фотографът” подредиха изложба във фоайето на община Ямбол.
          В уъркшоп „Светът от хартия” учениците се запознаха с техниките квилинг, киригами, класически и модулни оригами, техники за изработване на дизайнерски хартии. Научиха интересни факти около историята на карнавалите, източните изкуства и легендите, свързани с тях. Изработените изделия бяха подредени в изложба, която бе посрещнаата с интерес от останалите ученици.
Работата в клубовете „Приказен свят” даде възможност на децата да развият уменията си за работа по групи, като бяха поставяни в различни ситуации – споделящ, разказващ и слушател. Всяка група избра и изработи книжка по приказка за животни от „Старите ракли”.
          Участниците в клубовете „Млад екскурзовод” опознаха забележителностите на родното място и ги свързаха с миналото и настоящето. По този начин у децата се формира положително отношение и привързаност към родния край, отговорност и необходимост от опазване на миналото. Проведоха наблюдение на забележителни места: Безистена, парк Боровец, местността „Ормана”, националния археологически резерват „Кабиле”.
          На представителната изява в края на занятията учениците изготвиха изложба с изработените рисунки, предмети, накити, маски, мозайки. Разказаха на своите родители за посетените места, а докато разглеждаха снимките си припомняха всички забавни мигове и преживявания. Изненада за участниците беше кръстословицата с включени в нея имена на посетените места.
В ателието „Приказкотерапия” учениците разшириха познанията си за структурата н а народната приказка; развиха умения за анализ на ситуации и герои; повиши се творческата активност и желанието и уменията за създаване на собствени текстове – диалози, монолози, приказки, кратки истории, характеристики на измислени герои, писане на приказки по дадено начало.
В клуб „Да разкажа своята история” учениците изучавайки своите силни и слаби страни с готовност си помагаха и споделяха своите интереси, хобита и таланти, като по този начин се постигаха и поставените цели.
          Учениците от секция „Екоразходки-запознаване с природата,растителен и животински свят» и клуб „Млад турист” видяха най-големия резерват „Централен Балкан” по време на организираната екскурзия с маршрут Ямбол, Централен Балкан, Шипка, Етъра, Габрово, Трявна. Голямо впечатление им направиха екологичните начини за производство на енергия от нашето минало, демонстрирани в Етъра. По време на представителната изява разбраха колко много са научили за родната природа, за опазването й и ориентирането в нея.
          В клуб „Приятели на здравето” и секция „Здраве сред природата” учениците усвояват здравни и хигиенни навици, запознават се с храненето и здравето, насочват се да консумират здравословни продукти, за да растат здрави.
Учениците от клуб „Млад журналист”посещаваха изяви на другите клубове по проект УСПЕХ и ги отразяваха на страниците на своите първи журналистически опити. Започна обучението им по компютърен набор и редакторска дейност. Всеки материал трябваше да бъде проверен като фактология и като правопис. И ето, че упоритата работа доведе до издаването на първи брой на в. „Детски свят“ .В специална притурка на този брой бе отразена работата на всички клубове по проект „Успех“. С особено вълнение участниците в клуба подаряваха вестника на всеки ученик , а те го разглеждаха и четяха с огромен интерес. Окрилени от успеха и положителните отзиви за брой 1 на вестник „Детски свят“ започна трескава подготовка за следващия брой на вестника. Поради големия интерес увеличихме и тиража от 350 на 400 броя.
          Работата в клубовете, секциите и студиата е приятна за всички, тъй като дава възможност на участниците да се усъвършенстват в занимания, които са и тяхно хоби и е отличен пример за съчетаване на полезното с приятното.