В навечерието на най-светлия български празник – 24 май-  учениците от НУ”Св.св. Кирил и Методий”  проведоха вълнуващ празник в двора на училището.  Някои ученици избраха да рисуват  на асфалт по темата „Моята родина”.
В рисунките си те пресъздадоха невероятната красота на българската земя.

Група ученици по стара българска традиция свиха венци, с които украсиха входа на училището и класните стаи на първокласниците.
В същото време съставите на училището забавляваха гостите на празника. На открита сцена в двора на училището звучаха песни на вокална група към училището с ръководител Божидара Божилова. Богато разнообразие от танци представиха талантливите танцьори с ръководител Таня Николова и групата към Младежки дом с ръководител Стефка Попова.
Истинска наслада за окото бяха танцьорите от спортен клуб Тандем”  с ръководител Георги Найденов. Наградените в театралния конкурс „Този свят е и мой” ученици изпълниха за публиката „Щърк и заек” и „ Щурец и мравка”.
В края на празника директорът на училището г-жа Нина Койчева връчи награди на изявени ученици  в различни области на науката, изкуствата и спорта. Четвъртокласниците Ирена Кадишева, Кристиан Деянов, Даниел Христов и Александър Янков получиха ежегодните награди  на училищното настоятелство за високи постижения в областта на математиката. А Лора Данкова, Георги Аладжов, Цветомила Драгоева и Виктор Василев – за високи постижения в областта на спорта.
Завладяни от магията на изкуството и от големите постижения на учениците, гостите на празника си тръгнаха заредени емоционално.