Много изяви посветиха учениците от нашето училище на една от най-светлите дати в българския календар – 1 ноември. Това е празникът, когато почитаме паметта на  българските  просветители, книжовници, революционери и свети будители на  възраждащия се национален дух.
В навечерието на  1 ноември – Деня на народните будители в училището бе уреден кът със снимки и материали, посветени на будителите.
Второкласниците посетиха Историческия музей в гр. Котел и се запознаха с живота и дейността на известни възрожденски личности, родени в Котел – Софроний Врачански, д-р Петър Берон, Георги Сава Раковски. С интерес наблюдаваха възстановката на взаимното училище  – катедрата със затвор за наказание, пясъчните чинове, наградните и наказателните кавалерии. Разгледаха и лични вещи и книги на Софроний Врачански, първите издания на „Рибния буквар” на д-р Петър Берон и неговото балсамирано сърце, както и първото българско списание „Любословие”.
Учениците от ІV”б” клас представиха мултимедийна презентация пред всички ученици в училището и така те по атрактивен и достъпен начин разказаха за Пайсий Хилендарски, Софроний Врачански, Васил Априлов, д-р Петър Берон, както и за ямболските народни будители – Ради Колесов, Стилияна Параскевова, Александър Зограф, Георги Дражев.
Група четвъртокласници взеха участие в изявите на Община  Ямбол на 1 ноември и поднесоха цветя на барелефа на Ради Колесов пред  читалище „Съгласие”.
Ученици  от ІІ до ІV клас от нашето училище мериха своите знания и умения с ученици от Ямбол, Сливен, Казанлък  в Математически турнир „Черноризец Храбър”, посветен  на Деня на народните будители.